Exponeringsgrupp tisdagen den 25 juni

Drop-in expoträning tisdagkvällar, dock inte varje vecka. När datum för en träff bestämts så publiceras vi det här.

Vi träffas kl. 18.00 i vår lokal på S:t Göransgatan 78.

Om vi tvingas ställa in en träff meddelar vi det här på hemsidan i så god tid som möjligt.

Ta möjligheten att utmana dina sociala rädslor i trygg miljö!

Här kan du bli mer bekväm med att tala inför grupp genom att till exempel att hålla tal, debattera, eller bli intervjuad. Gruppen riktar sig till dig som har olika typer av social ångest. En del har fått tips från vården att söka sig till ÅSS som en fortsättning på en KBT-behandling mot social fobi. Andra har själva sökt upp gruppen.

Är du intresserad av att hjälpa till som ledare för expogruppen? Hör av dig till ÅSS så berättar vi mer!

Exponering är en vanlig arbetsmetod inom KBT och innebär att man gradvis utsätter sig för en situation som framkallar ångest och sedan stannar kvar i den obehagliga situationen tills ångesten minskar av sig själv. På detta sätt får man genom exponeringen en ny erfarenhet som gör att ångesten inte blir lika stark nästa gång man utsätts för det obehagliga.

Vi träffas under två timmar där vi turas om att öva på olika sociala situationer inför publik. Det kan till exempel vara att:
● Presentera sig själv
● Hålla tal (Både förberedda och oförberedda)
● Bli intervjuad
● Debattera

Om det är något specifikt du vill öva på, till exempel en del av en presentation som du ska hålla, så går det också utmärkt.

Efter varje övning får du möjlighet att skatta din ångestnivå. Du kan på så sätt följa din utveckling.

Gruppen varierar i storlek och brukar vara mellan 4-10 personer.

Observera att grupperna leds av medlemmar som inte har någon professionell utbildning. Vi kan inte heller lära ut några metoder för att handskas med ångestproblem utan exponeringsgruppen är endast ett tillfälle att få öva inför publik.

Drop in gäller så det är bara att dyka upp om du är nyfiken på att testa. Om det känns läskigt så går det utmärkt att komma hit som publik. Gratis att prova på. Vill du fortsätta så kan du bli medlem i ÅSS för bara 100 kr.

Hoppas att du vill vara med och utvecklas i exponeringsgruppen och att vi ses framöver.

Varmt välkommen!